Hva er lyofilisert produkt?

Innholdsfortegnelse:

Hva er lyofilisert produkt?
Hva er lyofilisert produkt?

Video: Hva er lyofilisert produkt?

Video: Hva er lyofilisert produkt?
Video: 短腿貓與主人分開半年後重逢,撲進主人懷裡泣不成聲:你怎麼才來 |李喜猫 2024, Mars
Anonim

INTRODUKSJON. Lyofilisering eller frysetørking er en prosess der vann fjernes fra et produkt etter at det er frosset og plassert under vakuum, slik at isen kan endres direkte fra fast til damp uten å gå gjennom en væske fase.

Hva er lyofilisering og hvorfor brukes det?

Lyofilisering er en vannfjerningsprosess som vanligvis brukes til å bevare bedervelige materialer, for å forlenge holdbarheten eller gjøre materialet mer praktisk for transport. Lyofilisering fungerer ved å fryse materialet, deretter redusere trykket og tilføre varme for å la det frosne vannet i materialet sublimere.

Hvorfor frysetørkes produktene?

Lyophilization transformerer et medikamentprodukt fra en væske til et stabilt fast stoff ved å fjerne vann eller andre løsemidler. Legemiddelutviklere er i økende grad interessert i denne teknikken som den kan for å forlenge holdbarheten til legemidler med både små og store molekyler.

Hvor brukes lyofilisering?

Frysetørking, eller lyofilisering, er en stabiliseringsmetode som er mye brukt i farmasøytisk industri for legemidler, vaksiner, antistoffer og annet biologisk materiale.

Hva er lyofilisert formulering?

Lyofilisering, eller frysetørking, er en godt anerkjent metode for å oppnå stabile biologiske legemiddelprodukter som har kort holdbarhet i løsningsform Lyofiliserte produkter er enkle å lagre og sende. Fordi frysetørking er en lavtemperaturprosess, minimeres termisk nedbrytning.

Anbefalt: