Beveger den intertropiske konvergenssonen seg?

Innholdsfortegnelse:

Beveger den intertropiske konvergenssonen seg?
Beveger den intertropiske konvergenssonen seg?

Video: Beveger den intertropiske konvergenssonen seg?

Video: Beveger den intertropiske konvergenssonen seg?
Video: Почему люди с СДВГ прокрастинируют 2024, Mars
Anonim

ITCZ følger solen ved at posisjonen varierer sesongmessig. Den beveger seg nordover på den nordlige halvkule sommer og sørover på den nordlige halvkule vinter. Derfor er ITCZ ansvarlig for de våte og tørre årstidene i tropene.

Hvorfor skifter ITCZ nord og sør for ekvator?

Hva er ITCZ (Intertropical Convergence Zone)? Det er en sone mellom den nordlige og sørlige halvkule der vinder som blåser mot ekvator fra midtbreddegrader og vinder som strømmer polover fra tropene møtes. Den skifter fra nord og sør sesongmessig i henhold til solens bevegelse

Hvor beveger ITCZ seg mest?

Plasseringen til ITCZ varierer forutsigbart gjennom året. Selv om den forblir nær ekvator, beveger ITCZ seg lenger nord eller sør over land enn over havene fordi den trekkes mot områder med de varmeste overflatetemperaturene.

Hva får ITCZ til å flytte?

Forskyvningen av ITCZ er resultatet av jordens rotasjon, aksehelling og translasjonen av jorden rundt solen. Årstider er resultatet av dette. ITCZ beveger seg mot halvkulen med mest varme, som enten er halvkulesommere.

Hva skjer ved den intertropiske konvergenssonen?

The Intertropical Convergence Zone, eller ITCZ, er regionen som sirkler rundt jorden, nær ekvator, der passatvindene på den nordlige og sørlige halvkule kommer sammen Den intense solen og varmt vann i ekvator varmer opp luften i ITCZ, øker luftfuktigheten og gjør den flytende.

Anbefalt: